VR Group tiedottaa > Idänjunien kalusto uudistuu
|

Idänjunien kalusto uudistuu

Junamatkustus Suomen ja Venäjän välillä kasvaa edelleen


Suomen ja Venäjän välillä kulkevien junien matkustusmukavuus on parantunut, kun kaikkien kolmen junan vaunuja on uusittu vuoden sisällä. Junamatkustus maiden välillä jatkaa edelleen kasvuaan, ja alkuvuonna matkoja tehtiin lähes kolmannes enemmän kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana.

Tolstoi-junan toisen luokan vaunut on uusittu kesäkuussa. Vaunuissa on neljän hengen hyttejä, joiden alavuoteita ei enää pidetä koko ajan auki, vaan päiväsaikaan vuoteet toimivat istuimina. Sävyltään uusitut vaunut ovat vaaleita. Uutuutena on iso peili vaunun ovessa.

Tolstoin ensimmäisen luokan vaunut uusittiin jo aiemmin keväällä. Uusissa vaunuissa on ilmastoidut kahden hengen hytit, joissa on kaksi alavuodetta. Hytit ovat sävyltään vaaleita, ja isot peilit luovat niihin avaruutta. Hyteissä on pistokkeet ja plasmanäyttö, josta voi seurata elokuvia.

Repin-juna sai kesäkuussa uudet toisen luokan vaunut. Vaunuissa on nyt avo-osastot hyttien tilalla, ja vaunut ovat entiseen verrattuna tilavampia ja vaaleiden värien ansiosta avarampia. Vaunuissa on ilmastointi. Repinissä on myös uusi ravintolavaunu.

Viime vuonna uusittiin Tolstoin ravintolavaunu, ja uutuutena junaan liitettiin business-matkustukseen tarkoitettu salonkivaunu. Viime kesänä uudistettiin myös Sibelius-junan kalusto. Junassa on nykyisin punavalkoinen InterCity-vaunusto.

Suomalainen Sibelius-juna on kulkenut päivittäin Helsingin ja Pietarin välillä jo 15 vuotta. Päivittäin Pietarin ja Helsingin välillä kulkee myös venäläinen Repin-juna. Venäläinen Tolstoi-yöjuna kulkee Moskovan ja Helsingin väliä.

Kolmanneksen kasvu matkustajamäärissä

Suomen ja Venäjän välillä tehtyjen junamatkojen määrä on kasvanut alkuvuonna 29,6 prosenttia viime vuoteen verrattuna.

Eniten ovat lisääntyneet venäläisten matkat Suomeen. Heidän osuutensa on 65 prosenttia matkoista. Suomalaisten matkat Venäjälle ovat myös lisääntyneet. Niiden osuus on 27 prosenttia maiden välillä tehdyistä junamatkoista. Loput matkustajista tulevat mm. Aasian maista.

Kaikista junamatkoista Suomen ja Venäjän välillä noin 60 prosenttia on vapaa-ajan matkoja ja 40 prosenttia liikematkoja. Venäläisiä lomailijoita vetävät kesällä Suomeen erityisesti mökkilomat ja täältä Ruotsiin suuntautuvat risteilyt. Lisäksi lapsiperheitä houkuttelevat huvipuistot.

Suomalaisia vapaa-ajan matkustajia kiehtoo Venäjällä edelleen kulttuuri ja historialliset nähtävyydet, mutta myös yhä enenevässä määrin suurten kaupunkien parantuneet palvelut, lisääntyneet ostosmahdollisuudet ja vilkas klubielämä.

Tolstoi 1. lk [, 3 MB]

Repin 2. lk [, 4 MB]

[ Tiedostonimi ] [, 4 MB]

[ [, 4 MB]

Takaisin uutisiin